FirstPower – Printare 3D

Azi vedem cum folosesc marii jucatori din industrie printarea 3D.

Putem vorbi ore intregi despre toate utilizarile tehnologiei de printare 3D dar am decis sa alegem top 3 aplicatii bazandu-ne pe experientele avute cu clientii nostri, de la freelanceri pana la bussinessuri consacrate.

FirstPower.ro Printare / Imprimare 3d pentru oricine Bucuresti
FirstPower.ro Printare / Imprimare 3d pentru oricine Bucuresti

1) DEZVOLTARE DE PRODUSE SI PROTOTIPURI


Asa a inceput cu prima imprimanta 3D FDM vandute de Stratasys in anii 90. Ideea era sa produca un prototip functional si estetic la o fractie din cost folosind printarea 3d, comparat cu metodele traditionale de fabricatie.

Dupa aproape 3 decenii tehnologia a evoluat dar cea mai mare intrebuintare pentru pintarea 3D ramane fabricarea de prototipuri rapid.

Este simplu: Printarea 3D poate scurta timpul de fabricare al prototipului de la cateva luni la cateva zile. Rezultatul? Scoti produsul pe piata in rapid si cu un cost scazut!

Alt avantaj al manufacturii aditive ( printare 3D) este libertatea de a itera si imbunatati designul in timpul procesului de productie, permitand dezvoltatorilor sa isi modifice conceptul foarte usor adaptandu-se nevoilor clientilor.

Azi, inginerii si proiectantii pot alege dintr-un numa mare de tehnologii de printare 3D pentru prototipurile lor.

FirstPower.ro Printare / Imprimare 3d pentru oricine Bucuresti
FirstPower.ro Printare / Imprimare 3d pentru oricine Bucuresti

2) MANUFACTURA LA CERERE, PRODUCTIE VOLUM MIC


Una dintre cele mai promitatoare utilizari ale tehnologiei de printare 3D, in care companiile de manufactura pot sa isi refaca stocurile la cere cu timp de executie de 1-2 zile.

Sunt multe avantaje pentru adoptarea sistemului de manufactura “just in time” si simbioza cu o companie ce ofera servicii de printare 3D te pot ajuta sa imbunatatesti procesul de productie si sa reduca sau sa elimine costurile pentru transport si depozitare, o modalitate perfecta pentru a completa un lant de productie si sa il faci mai eficient din punct de vedere al costului.

Desi, un numar mare de companii OEM deja experimenteaza cu solutia de “inventar digital”, gigantii de electrocasnice ca Whirlpool, Electrolux si GE deja beneficiaza de manufactura la cerere pentru piesele de care au nevoie.

Sa scoti un produs pe piata nu a fost vreodata atat de usor, au apus zilele in care se investeau sume mari de bani in producerea lui.
Cu printarea 3D poti produce in scurt timp si cu costuri mici de la 1 la 10.000 de piese in cateva zile.

Este de asemenea o metoda foarte buna de a-ti testa conceptul si de a te adapta nevoilor clientului implementand usor schimbarile in timpul productiei cu costuri aproape inexistente.

In plus, tehnologia de printare 3D poate folosita pentru a customiza produsele clientului final, cum a facut-o Adidas, InvisAlign si GE in ultimii ani.

De asemenea, nu putem uita de industria medicala unde manufactura aditiva joaca un rol important in timp ce navigam prin pandemia de COVID.

FirstPower.ro Printare / Imprimare 3d pentru oricine Bucuresti
FirstPower.ro Printare / Imprimare 3d pentru oricine Bucuresti

3) SCULE SI GHIDAJE


De la ghidaje pentru pozitionare pana la componente pentru linia de asamblare, aceasta este fara dubiu una dintre cele mai folositoare utilizari ale tehnologiei de printare 3D.

Pentru a intelege cat de importanta a devenit aceasta tehnologie in fabrici, ne putem uita industria auto unde imprimantele 3D sunt folosite pentru a crea scule si ghidaje ce ajuta muncitorii sa obtina precizie si repetabilitate.

BMW si VolksWagen sunt doar doua dintre multele companii ce au investit in scule si ghidaje pprintate 3D cu rezultate remarcabile.

Dupa spusele BMW, inlocuirea ghidajelor facute la CNC cu cele printate 3D a redus costurile de productie cu 58& si a scazut la jumatate timpul de productie.

Principalele avantaje ale folosirii tehnologiei de printare 3D in fabrici sunt:


– Reducerea greutatii
– Libertatea de a proiecta piese complexe
– Customizarea
– Imbunatatirea ergonomicii
– Scaderea costurilor de productie
1695514635